Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka zamarynuj w mieszance przyprawy Maggi, oleju i słodkiej papryki.
Bagietkę pokrój na małe kromki i posmaruj masłem. Tak przygotowaną piecz w piekarniku aż się zarumieni.
Po wyciągnięciu z pieca posmaruj każdą z kromek przekrojonym ząbkiem czosnku.
W osobnej misce wymieszaj majonez z sokiem z cytryny, przyprawą Maggi, kaparami, czosnkiem i połową szklanki startego parmezanu. Następnie dokładnie zmiksuj wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem.
Sałatę umyj i porwij na mniejsze kawałki, ułóż na talerzu.
Połóż na niej plastry grillowanego kurczaka oraz grzanki.
Całość posyp parmezanem i polej wcześniej przygotowanym sosem.