Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z kapusty zdejmij miękkie liście. Większe wierzchnie liście odetnij delikatnie, tak żeby pozo-stały w całości, tworząc naturalną miseczkę. Pozostałą kapustę drobno poszatkuj.
Oskrobaną młodą marchewkę pokrój w cieniutkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W misce wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztardę, cukier, ocet.
Dodaj kapustę, marchewkę, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Odstaw na ½ do 1 godziny, żeby wszystkie smaki się przegryzły, a warzywa odrobinę zmiękły.
Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.