Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę czerwona poszatkować bardzo drobno.
Następnie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
To samo zrobić z jabłkami.
Cebulę pokroić w dość duże kwadraty.
Przygotować zalewę: wymieszać wodę z octem, zagotować. Gdy będzie już gorąca dodać ziele angielskie i kilka liści laurowych. Odstawić do ostygnięcia.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, zalać zalewą.
Sałatkę nakładać do słoików.
Pasteryzujemy ok. 45 minut. Po tym czasie odkładamy z ognia i wkładamy do spiżarki. Idealna na zimę do ziemniaków.