Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na paski (ok. 2 cm x 8 cm). Przyprawy (papryka słodka, ostra, pieprz cayenne i sól) zmieszać, natrzeć nimi mięso.
Jajko zmiksować z 0,5 szklanki mąki i 0,25 szklanki mleka. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Zalać kurczaka ciastem naleśnikowym, odstawić na 60 minut.
W międzyczasie posiekać kapustę pekińską, zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółty ser i pokroić ogórka w kosteczkę. Zmieszać wszystko razem, doprawić solą i pieprzem, odstawić.
Kawałki kurczaka obtoczyć w pozostałej mące. Smażyć w głębokim tłuszczu, do zrumienienia. Po ostudzeniu każdy kawałek przekroić na trzy części.
Do sałatki dodać Majonez (najpierw odlać wodę, jeśli się wydzieliła), a następnie wymieszać z kurczakiem. Smacznego ;-)