Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatę myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki.
Pomidorki przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplastry, a fetę w niewielką kostkę.
Pierś z kurczaka kroję w większą kostkę, posypuję przyprawą do gyrosa i obsmażam na rozgrzanym tłuszczu na patelni na złoty kolor.
Sos: Majonez łączę z jogurtem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem pudrem.
W przezroczystym naczyniu układam warstwowo sałatę, pomidory, fetę, ogórka, polewam sosem i układam usmażonego kurczaka. Wstawiam do lodówki na ok. 1 godzinę.