Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z kurczaka pokrój w paski, a cebulę w kostkę.
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką, pieprzem, oregano i olejem. Wymieszaj i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Kapustę czerwoną (główkę) poszatkuj i oprósz solą na 1 godzinę przed podaniem.
Pomidory i ogórki kwaszone pokrój w kostkę. Z pomidorów możesz usunąć nasiona.
Na patelni podsmaż cebulę aż się zeszkli. Zdejmij ją a na tej samej patelni podsmaż kurczaka przez około 10-15 min.
W naczyniu wymieszaj kapustę czerwoną, pomidory i ogórki z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i Ketchupem Łagodnym Winiary. Na wierzchu ułóż podsmażone mięso.