Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą.
Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię i przyprawiamy. Smażymy na złoty kolor.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Ogórki kroimy w kosteczkę.
W szklanej misce układamy warstwami - zimnego kurczaka, pokrojoną cebulę, kapustę pekińską. Następnie całość polewamy ketchupem WINIARY i jeszcze raz nakładamy warstwami - ogórki, ugotowany makaron, kapustę pekińską.
Taką warstwę smarujemy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i nakładamy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę oraz kapustę pekińską. Całość posypujemy konserwową kukurydzą.