Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki warzywne pokroić w kostkę, kapustę poszatkować.
Do mięsa mielonego dodać jajko, łyżkę bułki tartej, szczyptę soli i pieprzu oraz 2 łyżki przyprawy do gyrosa (ewentualnie odrobinę wody). Wyrobić.
Z tak przygotowanego mięsa ulepić małe kuleczki, wielkości paznokcia.
Usmażyć na głębokim oleju (w frytkownicy w temperaturze 160 stopni smażenie partii trwa około 60 sekund), aż zrobią się lekko brązowe. Wystudzić.
Pieczarki przesmażyć razem z cebulą.
Sałatkę układa się warstwowo: na dno majonez i kleks ketchupu, kapustę (można posypać odrobiną przypraw), pieczarki z cebulą, ogórek, papryka, pomidor, kulki mięsa.