Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz jabłka, pokrój je w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.
Pokrój jabłka w kostkę i pomieszaj z połową soku wyciśniętego z cytryny.
Obierz seler, włóż go na minutę do wrzącej wody, po czym wyjmij i pokrój w słupki.
Do pokrojonego selera dodaj resztę soku z cytryny.
Seler dołącz do jabłek.
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty, odsącz i dodaj do warzyw i owoców.
Dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
Orzechy włoskie grubo posiekaj i zrumień na patelni.
Do połączonych wcześniej składników dodaj Majonez, rukolę i orzechy.
Podawaj jako przystawkę.
Ewa