Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatę rzymską podziel na liście i opłucz pod zimną wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i porwij liście na mniejsze kawałki.
Przekrój paprykę wzdłuż, oczyść ją z pestek, a następnie pokrój w cienkie paseczki. Pokrój pomidory w ósemki.
Przy użyciu obieraczki oczyść dokładnie seler z włókien, a następnie go pokrój.
Następnie pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki.
Rodzynki umyj w ciepłej wodzie i osusz w cedzaku.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
By przygotować sos zmieszaj jogurt z Majonezem. Dodaj sól, pieprz i cukier. Wyciśnij przez praskę czosnek i całość dokładnie wymieszaj.
Polej sosem przygotowane wcześniej warzywa, całość dokładnie wymieszaj i posyp posiekanymi listkami oregano.
Sałatka jest świetnym dodatkiem do grillowanych mięs.