Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu przelej zimną wodą i odstaw.
Boczek wrzuć na średnio rozgrzaną patelnię i smaż, od czasu do czasu mieszając, aż stanie się złocisty i chrupiący. Po usmażeniu przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Dymkę drobno posiekaj – białą i zieloną część.
Sałatę pokrój w dużą kostkę. Dodaj do makaronu.
Dodaj boczek, majonez, posiekaną cebulę oraz sól i pieprz. Całość wymieszaj.
Na końcu posyp sałatkę parmezanem i natką pietruszki lub szczypiorkiem.