Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słonecznik uprażyć na patelni (na wolnym ogniu, aby nabrał ładnego złotego koloru i był chrupiący). Ja dodaję do prażenia odrobinę soli, dzięki czemu słonecznik jest smaczniejszy.
Kapustę poszatkować, dodać kukurydzę i starty na dużych oczkach ser.
Przygotuj sos czosnkowy: czosnek dokładnie rozetrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i jogurtem, dopraw solą.
Składniki sałatki wymieszać z sosem, podawać najlepiej od razu.