Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka pokrój na grube plastry. Ułóż na blaszce i skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 10-15 min.
Śledzie wypłucz w wodzie i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Śmietanę wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Cebule pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu. Śledzie wymieszaj z sosem majonezowym. Jeśli masz taką możliwość – odstaw do przegryzienia.
Na talerzu ułóż plastry pieczonych jabłek. Na wierzchu ułóż śledzie. Ozdób różowym pieprzem i ulubionymi ziołami.