Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie marynowane pokrój w drobne kawałki i przełóż do dużej miski.
Ogórki konserwowe oraz jednego upieczonego buraka pokrój w drobną kostkę. Seler z zalewy odsącz i posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj wszystko do miski ze śledziami.
Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj do pozostałych składników wraz z suszoną żurawiną i posiekanymi orzechami.
Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, aby składniki dobrze się połączyły. W razie potrzeby dopraw sałatkę solą i pieprzem.
Sałatkę serwuj w cienko pokrojonych plasterkach upieczonych dwóch buraków z dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY na wierzchu. Całość możesz posypać posiekaną natką pietruszki.