Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie matiasy opłucz pod zimną wodą, a następnie pokrój w drobną kostkę i przełóż do dużej miski.
Ogórki kiszone, upieczonego buraka, ugotowanego ziemniaka i cebulę również pokrój w drobną kostkę. Przełóż wszystko do miski ze śledziami.
Ugotowane jajka posiekaj drobno i dodaj do pozostałych składników wraz z kaparami, jeśli ich używasz.
Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, aby składniki się połączyły. Dopraw do smaku pieprzem – solenie zazwyczaj nie jest konieczne, ponieważ śledzie są już dość słone.
Sałatkę ze śledzi serwuj udekorowaną posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem i dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.