Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi oczyść, pokrój na 3 cm kawałki.
Ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 10-12 minut. Jeśli używasz szparagów z puszki, to odsącz je z zalewy.
Oczyść rzodkiewki, umyj ogórek.
Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki, szparagi pokrój w kawałki.
Majonez wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny.
Wymieszaj warzywa i połącz je z sosem majonezowym.
Jajka obierz i pokrój w ósemki. Ułóż je na sałatce.
Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem.