Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz seler umyć, ułożyć w garnku i zalać wodą. Gotować w mundurkach pod przykryciem ok. 45 min, następnie odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Następnie obrać warzywa i pokroić w drobną kostkę, przekładając do miski.
Jajka ugotować na twardo.
Jajka pokroić, dodać do miski. Cebulę, jabłko i ogórki kiszone obrać i pokroić. Dodać do miski. Kukurydzę oraz groszek dobrze odsączyć i dodać do pozostałych składników.
Do osobnej miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, cukier oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i przełożyć do miski z warzywami. Dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Sałatkę podawać w salaterce, przykryć warstwą majonezu i udekorować wedle uznania.