Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki ugotować w wodzie bez soli, wraz ze skórką.<br/>Po ugotowaniu ostudzić, obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Zmieszać z ziemniakami i ok. 4 - 5 łyżkami sosu czosnkowego.<br/>Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Można też w cienkie półplasterki - wg. uznania.<br/>Fasolę osączyć z zalewy.
Na środek półmiska wyłożyć ziemniaki z koperkiem i sosem, potem z obu stron ułożyć pomidory i na koniec po bokach warstwy fasolki szparagowej.
Pomidory oprószyć delikatnie solą i pieprzem, a na ziemniaki wycisnąć jeszcze obficie porcję sosu czosnkowego.