Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W prosty sposób możesz urozmaicić tradycyjną i lubianą sałatkę jarzynową. Wystarczy, że do warzyw gotowanych dodasz złocistą marynowaną dynię, która rozpływa się w ustach, i dojrzewające w słońcu suszone pomidory. Całą sałatkę warzywną z dynią podkreślisz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Zyskasz nowy, interesujący smak, a sałatka warzywna z dynią z pewnością na stałe zagości w Twoim menu.
Warzywa, oprócz selera naciowego, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego WINIARY i gotuj do miękkości.
Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
Dodaj groszek.
Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.