Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Czerwoną fasolę, kukurydzę i selera odsącz z zalewy na oddzielnych sitkach.
Szynkę pokrój w paski.
Ułóż w szklanym półmisku warstwy: selera konserwowego, następnie kukurydzę, paski szynki i warstwę fasoli.
Następnie pokrój jajko w kostkę i ułóż w półmisku jako kolejną warstwę.
Odsącz marchewkę i dołóż jako następną warstwę do sałatki.
Ogórki konserwowe pokrój w kostkę i także dodaj do sałatki.
Majonez dodaj na wierzchu sałatki. Zetrzyj żółty ser i posyp nim sałatkę. Odstaw do lodówki na 12-24 godziny.