Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa umyć, osączyć.
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki.
Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować.
Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową.
Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć.
Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku, łyżce oleju i gorczycę.
ZALEWA: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować.
Gorącą zalewą zalać sałatkę, zakręcić słoiki, odstawić do góry dnem.