Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.