Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry, oprószyć solą. Po 30 minutach umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojonego w kostkę bakłażana i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Cebulę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i smażyć 1 minutę, wystudzić.
Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, utarte na grubej tarce obrane jabłko oraz pokrojone w kostkę jajka.
Przyprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i cukrem. Zalać majonezem wymieszanym z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem, wymieszać.