Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
Paprykę umyj i pokrój w paski.
Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.