Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bób ugotuj w posolonej wodzie (młody ok.15 minut, starszy – nawet pół godziny), odsącz, przelej zimna wodą, obierz.
Boczek wysmaż na suchej patelni na chrupko. Jajka ugotuj na twardo.
Bób dopraw, Przyprawą w płynie i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj.
Sałatę przełóż do miski, bób połóż na sałacie, a na wierzchu połóż boczek i połówki jajek. Udekoruj porcją kiełków.