Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Botwinkę dokładnie umyj. Oddziel buraczki od liści. Buraczki, jeżeli są duże – ugotuj lub upiecz. Jeśli są małe - tylko je obierz i zjedz na surowo.
Liście botwinki pokrój na mniejsze kawałki.
Zielonego ogórka przekrój na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne, a następnie pokrój w plasterki.
Gruszkę pokrój w paski.
Na talerzu ułóż sałatę, a na górze botwinkę z dodatkami. Całość skrop sokiem z cytryny oraz posyp pokruszonym twarogiem, sezamem i orzechami. Na końcu dodaj Sos Remulada WINIARY oraz sól i pieprz.