Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuł podziel na mniejsze różyczki i zblanszuj w osolonym wrzątku przez ok. 3-5 min. (powinien pozostać al’dente). Po ugotowaniu schłodź warzywo pod zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Pomidorki pokrój na pół. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Jajka pokrój w dużą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, a szczypiorek posiekaj.
Do miski włóż brokuły, pomidorki, paprykę, jajka oraz szczypiorek. Dodaj Dressing Jogurtowy WINIARY oraz połowę pestek słonecznika i całość delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem i podawaj z pozostałymi pestkami.
Dodatkowo sałatkę możesz urozmaicić dodając jeden ze składników: tuńczyk z puszki, chipsy z boczku, kapary, płatki parmezanu. Sałatka świetnie będzie smakować również z grzankami.