Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj czerwoną kapustę, usuń twardą część, a resztę pokrój w cienkie paski.
Dopraw czerwoną kapustę przyprawą MAGGI. Ocet balsamiczny podgrzej z cukrem, cynamonem i goździkami, dodaj do kapusty, przykryj i odstaw na ok. 5 minut. Po tym czasie odciśnij kapustę, wymieszaj ją z olejem z orzechów włoskich. Odstaw na co najmniej 1 godzinę.
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój jabłka w słupki. Dodaj je do kapusty.
Pomarańcze obierz, usuwając białą skórkę i pokrój w ósemki. Zbierz sok, który został na desce i dodaj go razem z filetami z pomarańczy do kapusty.
Orzechy włoskie skarmelizuj z syropem klonowym. Zdejmij z patelni, wystudź.
Sałatkę z czerwonej kapusty ułóż na liściach sałaty. Posyp orzechami włoskimi.