Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę dzień wcześniej zalej wodą.
Na drugi dzień zmień wodę na świeżą i gotuj, aż fasola będzie miękka przez około 60 minut. Następnie ostudź.
Rzodkiewkę również przygotuj dzień wcześniej. Wymieszaj ocet z miodem i zalej nim rzodkiewki pocięte wzdłuż na cztery części. Myjąc rzodkiewki, możesz zachować około 1 cm zielonych ogonków.
Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
Bazylię posiekaj razem z łodygami.
Jajka obierz i pokrój w kostkę.
Majonez wymieszaj z oliwą i posiekanymi listkami mięty.
Rzodkiewki odsącz.
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce, doprawiając solą i pieprzem do smaku.