Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostki Winiary. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i gotujemy około 5 minut. Odsączamy na sitku.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.
Por kroimy w kostkę i blanszujemy. Następnie solimy i dodajemy do pieczarek.
Ogórki kroimy w kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.
Wszystkie warzywa mieszamy z jajkami i grzybami. Jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.