Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mix sałat i rukolę oprószam solą, świeżo zmielonym pieprzem i skrapiam oliwą z oliwek. Układam na talerz.
Ser kozi kroję na paski o grubości ok 8 mm i kładę na grilla. Wystarczą ok. 2-3 minuty, by ser zaczął się rozpuszczać. Układam go na sałacie i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
Awokado kroję na połowę, wyjmuję pestkę, łyżką wyjmuję miąższ ze skórki. Kroję miąższ na kawałki, posypuję solą i polewam sokiem z limonki, a następnie układam na sałacie.
Całość polewam delikatnie sosem balsamicznym (można kupić gotowy albo przygotować do samemu z cukru, octu balsamicznego i soku malinowego). Gotowe! :)
Sałatkę można podać z grzankami posmarowanymi ząbkiem czosnku i skropionymi oliwą z oliwek.