Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka rozcinamy na filety o grubości około 1 cm.
Papryczkę chilli drobno siekamy i mieszamy z olejem, sokiem z limonki oraz cayenne i wędzoną papryką.
Marynatą zalewamy kurczaka i odstawiamy na około 2 godziny.
Następnie układamy go na rozgrzanym grillu pieczemy z dwóch stron około 30 minut.
Sałatę mieszamy z rukolą.
Za pomocą głębokiej łyżeczki z melona wybieramy kuleczki.
Układamy na sałacie.
Gotowego kurczaka kroimy na plasterki i dodajemy do sałatki.
Całość skrapiamy sokiem z limonki oraz sosem tabasco.