Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa myjemy, paprykę kroimy w słupki, a pozostałe warzywa w plastry. Krążki bakłażana lekko solimy, po 5 minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar soku. Wszystkie kawałki smarujemy oliwą i posypujemy przyprawą ziołową.
Warzywa kładziemy partiami na grillu i opiekamy kilka minut z obu stron.
Upieczone układamy na talerzu wg uznania i polewamy sosem czosnkowym WINIARY. Dekorujemy pokrojonymi pomidorkami i zieleniną. Podajemy z grzankami. Smacznego!