Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z jajkiem, rzodkiewką, kiełkami słonecznika i płatkami migdałów jest pełna witamin, soczysta i chrupiąca, a ilość majonezu ograniczona do minimum. Kiełki słonecznika są dość łagodne w smaku, przez co polubią je również dzieci. Są też niskokaloryczne, zawierają dużo żelaza, wapnia oraz wspomagają przemianę materii. Sałatka na bazie sałaty, jajek i rzodkiewek będzie sycącym daniem nie tylko na świąteczny, ale również codzienny stół czy też do pojemnika na lunch. Jeśli nie chcesz, by składniki rozmiękły w sosie podczas transportu, sos spakuj do osobnego słoiczka.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na ćwiartki (jajka przepiórcze na połówki).
Sałatę umyj, osusz i przełóż do salaterki. Rzodkiewki pokrój na cienkie plasterki.
Majonez zmiksuj z kaparami i sokiem z pomarańczy.
Na sałacie rozłóż plasterki rzodkiewek, kiełki, posyp płatkami migdałowymi i polej sosem.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!