Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania 1/2 kostkę bulionu. Ostudź.
Masło rozgrzej w małym rondlu z Ziarenkami smaku. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień do minimum.
Gotuj w maśle pokrojonego wcześniej łososia partiami. Sprawdź po około 5 minutach czy łosoś jest gotowy. Ostudź. Nie wylewaj masła.
Cebulę i paprykę pokrój w piórka. Gruszkę przekrój wzdłuż na pół, a następnie w plastry o grubości około 2 mm.
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku oliwę, sok z cytryny, 4 łyżki masła z gotowania łososia i pieprzem.
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce. Podawaj z dodatkowymi plastrami gruszki.