Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę ugotować wegług przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Filet z kurczaka pociąć na małe kawałki, obsmażyć na oleju, przyprawić curry w proszku, solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia.
Zimną kaszę wsypać do miski, dodać kawałki kurczaka, posiekany szczypiorek, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojoną rzodkiewkę w pół talarki i lekko posiekane liście szpinaku. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą i dokładnie wymieszać.