Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa umyj, przekrój na połowę i piecz na grillu po 5 minut z każdej strony.
Zagotuj wodę. Do wrzątku dodaj bulion warzywny WINIARY i zalej kaszę kuskus ilością wody wg przepisu na opakowaniu. Można dodać do suchej kaszy 0,5 łyżki oleju, by się mniej sklejała i dopiero wtedy zalać ją wodą.
Warzywa pokrój w grubą kostkę i połącz z kuskusem.
Dopraw papryką, kminkiem. Skrop oliwą z oliwek oraz grillowaną cytryną.