Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zalej pół kostki bulionu drobiowego WINIARY dwiema szklankami wrzącej wody i zamieszaj.
Dokładnie opłucz quinoę zimną wodą w durszlaku.
Gotuj umytą komosę ryżową przez 15 minut w przygotowanym bulionie, a następnie odstaw na bok i pozwól jej wyrosnąć przez kolejne 5-10 minut. Dodaj oliwę z oliwek.
W międzyczasie przygotuj kurczaka. Posól całą pierś z kurczaka, dopraw słodką papryką i mielonym pieprzem. Obsmaż na patelni z obu stron z odrobiną masła.
Patelnię wraz z mięsem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz filety około 10 minut w temperaturze 190 st. C.
Upieczone mięso odstaw na chwilę, a następnie pokrój w plastry.
Ugotowaną quinoę podziel między miski, ułóż na wierzchu kurczaka, awokado, plasterki pomidora i posiekaną marchewkę. Skrop sokiem z limonki i posyp świeżą miętą.
Polej śmietaną, posól, popieprz i podawaj.