Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj al dente. Ugotowany makaron delikatnie wymieszaj z pomidorkami pokrojonymi na połówki oraz grubo pokrojonym szpinakiem.
Bazylię (listki razem z łodyżkami) zmiksuj razem z orzeszkami pinii, parmezanem i oliwą z oliwek.
Pesto dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą granulowanego czosnku.
Do miseczki lub na duży płaski talerz przełóż mieszankę makaronu, szpinaku i pomidorków.
Na wierzch ułóż 2-3 cienkie plasterki usmażonego wcześniej w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS fileta z kurczaka.
Sos pesto podawaj w oddzielnym naczynku lub polewaj po sałatce.