Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi delikatnie rozbij na 1,5-2 cm, umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
Bazylię i oregano wymieszaj z olejem, miodem i octem balsamicznym.
Mięso pokrój w paski, pomidorki na ćwiartki.
Ogórek przekrój na połowę usuń nasiona i pokrój w półplasterki.
Na półmisku ułóż sałatę, pomidory, ogórki i paski kurczaka. Całość polej Sosem sałatkowym.