Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kromki chleba pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Następnie dodać pokrojony chlebek i delikatnie podsmażyć na grzanki. Po kilku minutach zdjąć z patelni i przełożyć na papierowy ręcznik.
Pierś usmażyć w papirusie wg zaleceń producenta.
Schłodzone mięso rozdrobnić lub pokroić na małe kawałki.
Warzywa umyć. Pomidory pokroić na ósemki. Seler obrać i pokroić na małe kawałki. W misce lub salaterce rozłożyć liście sałatki.
Na sałacie ułożyć kawałki kurczaka i pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i polać sosem. Wierzch posypać grzankami. Na koniec dodać ćwiartki pomidora.
Sałatkę można także posypać startym parmezanem.
Zamiast sosu sałatkowego winegret można dodać sos jogurtowy. Dla amatorów pikantnych dań proponuję kawałek papryczki chilli. Sałatkę podawać schłodzoną. Można ja posypać dodatkowo listkami tymianku.