Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.
Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, później rozdziel je na krążki.
Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.
Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.