Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzewamy suchą patelnię i wsypujemy na nią płatki migdałowe. Prażymy, aż zaczną się rumienić.
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i posypujemy przyprawą curry. Dokładnie mieszamy i smażymy około 5 minut.
Kapustę pekińską kroimy w średniej wielkości kostkę. Winogrona myjemy, kroimy na czwórki i wyciągamy pestki.
Wsypujemy ostudzone płatki migdałowe, dodajemy Majonez. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.