Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ok. 10 min).
Szparagi pokroić na kawałki.
Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Szparagi i kuskus wymieszać, pozostawić do wystygnięcia.
Szczypiorek umyć i pokroić.
Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w kawałeczki.
Pomidory i szczypiorek dodać do kuskusu i szparagów.
Do sałatki dodać łyżkę oleju z pomidorów.
Listek mięty pokroić (jeśli świeży) lub pokruszyć (jeśli suszony).
Sałatkę doprawić sokiem z cytryny.
Fetę pokroić w kostkę.
Pestki dyni uprażyć na patelni (uwaga, aby nie spalić!).
Do sałatki dodać fetę i posypać pestkami dyni. Smacznego!