Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem kurkumy, soli i pieprzu przez około 30 do 40 minut. Wyjmujemy i tniemy na drobną kostkę.
W garnku zagotowujemy rosół WINIARY z masłem i tak przygotowanym płynem zalewamy kuskus, przykrywamy talerzykiem.
Odstawiamy na 10 minut.
W sporej misce mieszamy zaparzony kuskus, kurczaka, ugotowaną wcześniej ciecierzycę, posiekaną miętę i pietruszkę oraz sok z cytryny. Podajemy.