Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W szklance gorącej wody rozpuść kostkę bulionową. Przygotowanym bulionem zalej kaszę kuskus, pozostaw do spęcznienia i ostudź.
Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórka przekrój na połowę, usuń nasiona i pokrój w półplasterki. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i także pokrój w kostkę.
Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny.
Przed podaniem wymieszaj z Majonezem. Możesz podać w wydrążonych ogórkach.