Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z łososiem, awokado, jajkami, pomarańczami i migdałami będzie idealną propozycją na zastępstwo dla polskiego, nieco ciężkiego klasyka. Sałatka jest lekka, ale sycąca - dzięki obecności jajek i awokado. Pomarańcza świetnie zgra się w duecie z wędzonym na ciepło łososiem, migdały będą przyjemnie chrupać, a przy okazji, podobnie jak awokado i łosoś, dostarczą Ci cennych, zdrowych tłuszczów.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na ćwiartki.
Sałatę umyj, osusz i przełóż do salaterki.
Łososia podziel na kawałeczki, awokado obierz i pokrój na plasterki, pomarańcz obierz i podziel na cząstki, a cebulę pokrój w cienkie plasterki.
Na sałacie rozłóż łososia, awokado, cząstki pomarańczy, plasterki cebuli i ćwiartki jajek. Posyp płatkami migdałów.
Majonez wymieszaj z sokiem z cytryny, otartą skórką z cytryny, dopraw solą i pieprzem i polej sałatę.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!