Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Skrop sokiem z cytryny i oprósz czarnym pieprzem. Możesz też zamarynować rybę wcześniej i wstawić do lodówki.
Na blaszce ułóż filet i skrop olejem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
Ugotuj jajka na półmiękko - włóż do gotującej się wody na 6 minut. Po wyjęciu przelej zimną wodą, przekrój na pół.
Majonez połącz z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Mieszankę sałat umyj i osusz, a jeśli kawałki są za duże porwij na małe części.
Awokado pokrój na plastry. Możesz dodać kilka kropel cytryny, aby nie sczerniał.
Sałatkę podawaj udekorowaną wystudzonymi kawałkami łososia. Przed podaniem polej majonezowym dressingiem.