Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszną sałatkę z łososiem i makaronem kokardki najlepiej przygotować poprzedniego dnia lub na kilka godzin przed podaniem, bo najpierw musimy naszego łososia z przyprawą WINIARY upiec i ostudzić. Później kawałki ryby mieszamy z pokrojonym selerem naciowym, papryką i czerwoną cebulą, makaronem, kukurydzą z puszki, natką oraz niezawodnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, który połączy naszą kompozycję w smakowitą całość. Sałatkę chłodzimy, a przed podaniem dekorujemy natką i chrupiącymi kiełkami słonecznika. Smakuje wybornie ze świeżą bagietką lub lekko podpieczoną kromką pumpernikla.
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Wyporcjowane filety z łososia posyp z każdej strony przyprawą Ziarenka Smaku.
Filety ułóż na blaszce i skrop je olejem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut, ostudź.
Kukurydzę konserwową otwórz, wyrzuć na sitko i przelej bieżącą wodą.
Paprykę pokrój w kostkę ok. 1 x 1 cm.
Natkę pietruszki drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji.
Seler naciowy dokładnie obierz ze ścięgien i pokrój w niezbyt grube plasterki.
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
Przestudzonego łososia rozdrobnij na niewielkie kawałki, delikatnie większe niż papryka.
Wszystkie składniki wraz z makaronem i Majonezem wrzuć do miski i delikatnie połącz.
Tak przygotowaną sałatkę włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Przed podaniem udekoruj natką pietruszki i kiełkami słonecznika.