Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś kurczaka zawiniętą w Pomysł na PAPIRUS … z czosnkiem smaż na suchej patelni przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Przestudzone piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry, a następnie w krótkie paski o szerokości około 1 cm.
Buraczki marynowane pokrój w cienkie cząstki, a korniszonki na 3-4 kawałki.
Natkę pietruszki i koperek pokrój niezbyt drobno.
Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
Makaron i pokrojone korniszonki mieszaj z sosem vinaigrette oraz natką pietruszki i koperkiem.
Na koniec mieszania dodajemy marynowane buraczki, aby zbyt mocno nie zabarwiły wszystkich składników sałatki.
Ser feta pokrój w kostkę o bokach około 1 cm.
Cebulę czerwoną pokrój w cienkie plasterki, a następnie rozdziel je na krążki.
W miseczkę lub na płaski duży talerz przełóż sałatkę z makaronu, korniszonków i buraczków, a wokół ułóż plasterki usmażonego kurczaka.
Całość posyp serem feta i krążkami cebuli.